Vietnam Experience
4 personen vanaf € 1839,- p.p.
2 personen va. € 2109,- p.p.
Bereken prijs
Deze rondreis kunt u boeken met of zonder internationale retourvlucht Inclusief accommodaties Rondreis

Vietnam Experience

16-daagse rondreis

 • Uitgebreid programma
 • Cruise door Halong Bay
 • Bezoek aan het bergstadje Sapa
 • Div. drijvende markten in de Mekong Delta

Vietnam Experience: Deze 16-daagse rondreis is de ideale mogelijkheid kennis te maken met de diversiteit van Vietnam! Maak een toch langs de vele verschillende culturen, landschappen, stranden en mensen en ervaar prachtige steden als Hanoi, Sapa, Ha Long, Hue, en Ho Chi Minh City!

Bekijk het reisprogramma van dag tot dag

Wat kunt u verwachten?

 • Gegarandeerd vertrek vanaf 2 deelnemers
 • Vervoer met airconditioning
 • Engelstalige gidsen
Gegarandeerd vertrek vanaf 2 deelnemers
Vervoer met airconditioning
Engelstalige gidsen

Vragen over deze rondreis of telefonisch boeken? Wij helpen u graag!

U kunt ons bellen op 010 21 31 444 of stuur ons een e-mail.
Telefonisch bereikbaar: werkdagen van 09.00 - 17.00 uur

Bereken prijs Vraag offerte aan

Reisprogramma

Dag 1: Aankomst in Hanoi

Bij aankomst op Noi Bai Airport wordt u welkom geheten en naar uw eerste hotel gebracht in Hanoi. Hanoi is een werkelijk unieke stad met veel overblijfselen uit de Franse koloniale tijd. Hier wordt het straatbeeld gedomineerd door enorm veel fietsers en brommers.
Eenmaal in het hotel krijgt u een welkomstdrankje aangeboden en volgt een uitleg over de activiteiten tijdens deze rondreis. Vervolgens woont u een traditioneel Vietnamese waterpoppenvoorstelling bij.

Overnachting in Hanoi.

Dag 2: Hanoi

U bezoekt op de tweede dag van deze reis enkele historische locaties in Ha Noi, waaronder het mausoleum waar Ho Chi Minh, de stichter van de natie, ligt opgebaard. Hier bevindt zich ook het huis op palen waar Ho chi Minh een groot gedeelte van zijn leven heeft gewoond.
U bezoekt verder de One Pillar Pagode en de Literatuurtempel die gewijd is aan de bekende geleerde Confucius.
De middag bent u vrij om Hanoi zelf verder te ontdekken.

Overnachting in Hanoi.

Dag 3: Hanoi - Lao Cai

Na het ontbijt woont u een kookles bij in het Metropole Hotel in Hanoi, waar u een kijkje neemt in de Vietnamese keuken. Na afloop kijgt u de lunch aangeboden in het restaurant Spice Garden.
Na de lunch kunt u Hanoi op eigen gelegenheid verder gaan ontdekken, totdat het tijd is voor vertrek naar het treinstation voor de nachttrein naar Lao Cai. Deze plaats ligt tegen de Chinese grens aan en is de officiële grensovergang van Vietnam en China.

‚ÄčOvernachting in de trein in een 4-persoons couchette.

Dag 4: Lao Cai - Sapa

U arriveert in Lao Cai rond half zeven in de ochtend en reist verder naar Sapa, een bergdorp in het noord westen van Vietnam. Hier staat een heerlijk ontbijt voor u klaar waarna u de gelegenheid heeft Sapa op uw gemak te zelf ontdekken.
In de middag maakt u een wandeling met gids naar Cat Cat waar de Black-Hmong wonen, herkenbaar aan de zwarte kleding die ze dragen. Hier ervaart u het dagelijkse leven van deze mensen. De omgeving is ronduit spectaculair!

Overnachting in Sapa.

Dag 5: Sapa - Hanoi

U start na het ontbijt met een wandeling door het prachtige berglandschap van Lao Cai in de Ta Van Valley. Tijdens deze wandeling heeft u een prachtig uitzicht op de bergen in de buurt, met name Mount Fansipan, en u krijgt de gelegenheid deze berg op een prachtige locatie te fotograferen.

In de avond gaat u terug naar het treinstation voor de nachttrein naar Hanoi.

Dag 6: Hanoi - Ha Long Bay

Vroege aankomst in Hanoi en vervolgens ontbijt in een lokaal restaurant. Hierna vertrekt u richting Ha Long. Daar zult u worden uitgenodigd aan boord te gaan van een junk, een traditioneel Vietnamese boot. Aan boord wacht een heerlijke lunch op u, waar u van kunt genieten terwijl de junk vaart langs de vele kalkstenen eilandjes in de wateren bij Ha Long, een door UNESCO aangewezen Werelderfgoed.
U zult vandaag verder nog een prachtige grot gaan bezichtigen, zwemmen en nachtvissen.

Overnachting op de boot.

Dag 7: Ha Long - Hanoi - Hue

In de ochtend kunt u nog genieten van het prachtige water in Ha Long Bay en zal er op de boot een brunch voor u worden geserveerd. Na de brunch gaat u terug naar de haven om vervolgens naar Hanoi te vertrekken. U maakt onderweg naar Hanoi een tussenstop in het dorpje Dong Trieu, beroemd om haar traditioneel aardewerk.

Vanuit Hanoi vliegt u verder naar Hue, waar u de rest van de dag zelf kunt besteden.

‚ÄčOvernachting in Hue.

 

Dag 8: Hue - Da Nang - Hoi An

Na het ontbijt vaart u aan boord van een traditionele "draken boot" over de Parfumrivier in de richting van Thien Mu, een bouwwerk van zeven verdiepingen op de oever van de rivier. De zeven verdiepingen stellen de zeven incarnaties van Boeddha voor. Na het bezoek vervolgt u uw reis over de rivier en arriveert u bij de fraaie tombe van koning Ming Mang, waar u een rondleiding door de prachtige omliggende tuinen krijgt.
Terug in Hue krijgt u een rondleiding door de keizerlijke citadel van Hue en bezoekt u de tombe van koning Khai Dinh.
Na deze rondleiding reist u verder naar Da Nang waar u een bezoek brengt aan het Museum of Cham Sculpture waar verschillende antieke beelden en andere voorwerpen tentoongesteld staan.

Aan het einde van de dag komt u aan in het charmante stadje Hoi An.

Dag 9: Hoi An

U begint de dag met een rondleiding door het historische Hoi An, een stad met een rijke geschiedenis. U komt door nauwe straatjes en langs eeuwenoude gebouwen en u brengt een bezoek aan de lokale markt en de indrukwekkende Japanse overdekte brug.

De middag kunt u vrij besteden in de stad, of u kunt van de rust genieten op het fraaie Cua Dai strand.

Overnachting in Hoi An.

Dag 10: Hoi An - Nha Trang

U vertrekt in de ochtend uit Hoi An in de richting van Da Nang Airport en vliegt naar Nha Trang, een mooie en gezellige badplaats. Eenmaal in Nha Trang aangekomen wordt u verwelkomd door de tourgids en naar uw hotel gebracht. U kunt de rest van de dag vrij door brengen op één van de prachtige stranden in de buurt.

Overnachting in Nha Trang.

Dag 11: Nha Trang

Na het ontbijt beklimt u de imposante Po Nagar Towers, een Cham bouwwerk dat stamt uit de negende eeuw na Christus, die op een heuvel liggen en een mooi uitzicht bieden over de stad en de haven.
Ook bezoekt u het oceanografisch museum waar u de enorme collectie van aquatische flora en fauna kunt bewonderen.
Na beide bezoeken is het tijd voor een cruise door de turquoise-kleurige wateren van Nha Trang Bay. Op het eiland Con Se Tre staat een lunch van allerlei visgerechten voor u klaar. Na de lunch keert u terug per boot naar het vaste land.

Overnachting in Nha Trang.

Dag 12: Nha Trang - Ho Chi Minh City

U kunt deze dag vrij besteden totdat het tijd is voor de transfer naar Nha Trang Airport voor de vervolgvlucht naar Ho Chi Minh City.
Hier wordt u opgevangen en gebracht naar uw hotel in het voormalige Saigon.

Overnachting in Ho Chi Minh City.

Dag 13: Ho Chi Minh City - Cu Chi Tunnels

Na het ontbijt staat een stadstour door Ho Chi Minh City op het programma.
U bezoekt enkele historische locaties, waaronder de Saigon Notre Dame kathedraal, de voormalige VS ambassade, en Cho Lon, het China town gedeelte van de stad.

In de middag gaat u naar de wereldberoemde tunnels van Cu Chi.
Dit ondergrondse tunnelnetwerk met een lengte van ongeveer 250 km vormde tijdens de Vietnamoorlog een grote Vietcongbasis. Hier bevonden zich o.a. schuilplaatsen, hospitalen, wapenfabrieken etc.
Het is mogelijk om zelf een kijkje te nemen in de tunnels en te ervaren hoe het ondergrondse leven was gedurende de oorlog tegen de Amerikanen.

Overnachting in Ho Chi Minh City.

Dag 14: Ho Chi Minh - Vinh Long - Can Tho

U reist door naar Vinh Long, gelegen in de Mekong-Delta. U stapt aan boord van een longtailboot en brengt een bezoek aan de drijvende markt van Cai Be. Tijdens de boottocht is het genieten van de schoonheid van de rivier en eilandjes met fraaie bloementuinen.
Na dit bezoek krijgt u rondleidingen langs enkele bezienswaardigheden in Vinh Long waarna het tijd is voor de lunch.
Na de lunch reist u verder naar Can Tho, de grootste stad van de Mekong-Delta.

Overnachting in Can Tho.

Dag 15: Can Tho - Ho Chi Minh City

In de ochtend met een boot naar de volgende drijvende markt, Cai Rang. Na een bezoek aan deze markt vaart u verder naar een nabij gelegen boomgaard. U krijgt hier een rondleiding, uitleg over het leven bij een rivierdelta, én de mogelijkheid allerlei soorten tropisch fruit te proeven.

Later op de dag keert u terug naar Ho Chi Minh City.

‚ÄčOvernachting in Ho Chi Minh City.

Dag 16: Vertrek van Ho Chi Minh City

U kunt deze dag vrij besteden, totdat het tijd is voor vertek naar de luchthaven van Ho Chi Minh City. Hier eindigt de rondreis.

Accommodaties

Tijdens deze reis verblijft u in de volgende hotels.

Hanoi

La Belle Vie3 sterren

La Belle VieDag 1 en 2

La Belle Vie is een strak ogend hotel dat vele voorzieningen biedt voor vakantiegangers en zakenreizigers. Dankzij de centrale ligging in Hanoi zijn vele bezienswaardigheden in de stad makkelijk te bereiken. Het hotel beschikt ook over allerlei... Lees verder

Vietnam

Nachttrein2,5 sterren

NachttreinDag 3, 5

Vietnam kent een goed en uitgebreid netwerk van (nacht)treinen. Ideaal en comfortabel reizen voor de langere trajecten. De belangrijkste routes zijn van Hanoi naar Sapa, Hanoi naar Hue - Danang en Nha Trang naar Ho Chi Minh. Er zijn treincabines... Lees verder

Sapa

Sunny Mountain3 sterren

Sunny MountainDag 4

Sunny Mountain is een degelijk middenklasse hotel, gelegen in het kleine dorpje Sapa in het noorden van Vietnam. Dankzij de fraaie ligging in de bergen is Sunny Mountain de ideale verblijfplaats voor iedere reiziger die de schitterende natuur van... Lees verder

Hue

Mondial4 sterren

MondialDag 7

Mondial is een fraai middenklasse hotel, gelegen in het centrum van de historische stad Hue. Het is het ideale hotel tijdens uw verblijf in Hue dankzij de vele voorzieningen en betaalbare kamers. Het hotel is gemakkelijk te bereiken vanaf zowel het... Lees verder

Hoi An

Belle Maison Hadana Resort 3,5 sterren

Belle Maison Hadana Resort Dag 8 en 9

Het Belle Maison Hadana Resort (voormalig Hoi An Glory Hotel) is een rustiek middenklasse hotel, gelegen nabij het centrum van de kustplaats Hoi An, direct aan de weg die leidt naar het schitterende Cua Dai. Vanaf het hotel zijn verschillende... Lees verder

Nha Trang

Angella3 sterren

AngellaDag 10 en 11

Angella is een degelijk middenklasse hotel, gelegen in het centrum van de kustplaats Nha Trang. Het hotel stelt gastvrijheid voorop. Samen met de verschillende beschikbare faciliteiten maakt dit het hotel de ideale verblijfplaats tijdens uw vakantie... Lees verder

Ho Chi Minh City

Silverland Hotel3 sterren

Silverland HotelDag 12 en 13, 15 en 16

Het Silverland Hotel (voormalig Lan Lan 1 Hotel) is een degelijk middenklasse hotel gelegen in het centrum van de economische hoofdstad Ho Chi Minh City. Dankzij de centrale ligging van het hotel zijn vele bezienswaardigheden in de stad gemakkelijk... Lees verder

Can Tho

Saigon Can Tho3 sterren

Saigon Can ThoDag 14

Hotel Saigon Can Tho was één van de eerste drie-sterren hotels in de stad. Het personeel heeft al veel ervaring met het bieden van de ideale hotelervaring aan reizigers in Can Tho. Het hotel beschikt over verschillende faciliteiten en is dankzij... Lees verder

Hanoi

Mövenpick Hotel4,5 sterren

Mövenpick HotelDag 1 en 2

Mövenpick Hotel in Hanoi is zeer luxueus hotel en staat bekend om uitstekende service en innovatieve cuisine. Dankzij de centrale ligging van het hotel is het gemakkelijk te bereiken vanaf het vliegveld en bevindt u zich altijd in de buurt van vele... Lees verder

Vietnam

Nachttrein2,5 sterren

NachttreinDag 3, 5

Vietnam kent een goed en uitgebreid netwerk van (nacht)treinen. Ideaal en comfortabel reizen voor de langere trajecten. De belangrijkste routes zijn van Hanoi naar Sapa, Hanoi naar Hue - Danang en Nha Trang naar Ho Chi Minh. Er zijn treincabines... Lees verder

Sapa

Chau Long3,5 sterren

Chau LongDag 4

Chau Long: Gelegen tussen de prachtige bergen in het noorden van Vietnam, biedt Chau Long één van de beste hotelervaringen in de omgeving. Dankzij de vele faciliteiten en de unieke bouw met schitterend uitzicht is dit hotel een echte aanrader! Lees verder

Halong Bay

Indochina Sails4 sterren

Indochina SailsDag 6

Met Indochina Sails maakt u uw reis compleet: beleef de schitterende omgeving van Halong Bay op het water en geniet van de natuur en de faciliteiten van het schip. Het schip is volledig van hout. Alle kamers beschikken over een raam en hebben een... Lees verder

Hue

Muong Thanh4 sterren

Muong ThanhDag 7

Muong Thanh is een luxueus hotel, voorzien van vele faciliteiten en gelegen in het centrum van de historische stad Hue. Dankzij de centrale ligging van dit statige hotel zijn bezienswaardigheden nooit ver weg, wat Muong Thanh de ideale... Lees verder

Hoi An

Hoi An Beach Resort4 sterren

Hoi An Beach ResortDag 8 en 9

Hoi An Beach Resort: Aan de rand van Hoi An, direct aan de gouden stranden en de stralende Zuid-Chinese Zee, is het Hoi An Beach Resort te vinden. Een fraai resort dat volledig in het teken staat van zon en luxe. Op het terrein zijn vele... Lees verder

Nha Trang

Michelia4 sterren

MicheliaDag 10 en 11

Michelia is een luxe hotel, gelegen aan de prachtige stranden van de kustplaats Nha Trang. Het hotel is gericht op rust en comfort en is voorzien van vele faciliteiten om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Lees verder

Ho Chi Minh City

Grand Hotel Saigon4 sterren

Grand Hotel SaigonDag 12 en 13, 15 en 16

Grand Hotel Saigon is het summum van luxe en stijl; gelegen in de economische metropool Ho Chi Minh City, en één van de oudste hotels in de stad. Dit zeer fraaie hotel in Frans-koloniale stijl is dankzij de prachtige ligging en vele faciliteiten... Lees verder

Can Tho

TTC Hotel3,5 sterren

TTC HotelDag 14

TTC Hotel is een luxe en statig hotel op een prachtige locatie aan het water en voorzien van vele faciliteiten. Het hotel biedt verschillende wellness behandelingen aan, zodat u tijdens uw vakantie in Vietnam heerlijk tot rust kan komen; TTC Hotel... Lees verder

Data & Prijzen

Geef hieronder uw voorkeuren aan en bekijk de prijzen per vertrekdatum. Klik op een prijs voor meer info.

Klik op een prijs voor meer info

Alle getoonde prijzen zijn vanaf prijzen per persoon gebaseerd op de door u geselecteerde voorkeuren en exclusief € 35 reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds.

Inclusief

 • 12 hotelovernachtingen
 • 2 overnachtingen in de nachttrein
 • 1 overnachting op een boot
 • Airco vervoer
 • Binnenlandse vluchten
 • Entreegelden
 • Dagelijks ontbijt, 2 lunches, 1 brunch & 1 diner
 • Engelstalige gidsen

Exclusief

 • Internationale vlucht vanuit Schiphol, Dusseldorf of Brussel. Kijk voor de voordeligste aanbiedingen op onze vliegticketpagina.
 • Persoonlijke aankopen, fooien, donaties, etc.
 • Optionele excursies
 • Kerst- en/of nieuwjaarsdiner, indien van toepassing
 • Visum
 • Seizoenstoeslagen

 

Klimaat & Weer

Het klimaat van Vietnam

Vietnam heeft een subtropisch klimaat, met een duidelijk droog en nat seizoen. Het regenseizoen loopt van mei tot oktober. De beste reisperiode om Vietnam te bezoeken is in de droge periode, van oktober tot april. De maanden februari tot mei zijn in het zuiden wel het warmst: 35°C. In het bergachtige noorden is het een stuk kouder. In januari is het daar slechts 20°C. In de zomer is het daar juist extreem warm: meer dan 35°C.
Vietnam heeft voor het grootste deel te maken met een tropisch savanneklimaat, met in de laagvlaktes een tropisch moessonklimaat en in het uiterste noorden een warm China-klimaat. In het zuiden zorgt de zuidwestmoesson in de periode mei tot november voor grote hoeveelheden neerslag.Tijdens langere periodes met zware buien kan rivier de Mekong buiten haar oevers treden en zorgen voor overstromingen. Het kustgebied ten oosten van de Annamese bergketen staat juist onder invloed van de noordoostmoesson, die met name in de maanden oktober en november voor meer neerslag zorgt.

Temperaturen
Het zuiden heeft te maken met vrij constante temperaturen die overdag tussen de 30 en 36 graden liggen gedurende het hele jaar. ‘s Nachts komt de temperatuur zelden onder de twintig graden. Het noordelijke deel van het land, waar onder andere hoofdstad Hanoi ligt, heeft een klimaat dat wel duidelijke verschillen in temperatuur kent. In de zomermaanden is het ook hier tropisch warm, maar in de winter is het overdag gemiddeld ‘slechts’ 20 tot 24 graden terwijl de minimumtemperatuur met 10 tot 17 graden een stuk lager ligt dan in het zuiden. In het hooggebergte, zowel in het zuiden rondom Da Lat als in het noorden richting de grens met China kan de temperatuur op de hoogste pieken dalen tot rond of zelfs onder het vriespunt in de winter.

Orkanen
Vanaf mei tot en met december is er in Vietnam kans op orkanen. De grootste kans op tropische depressies die zich tot orkaankracht ontwikkelen is er in de periode juli tot en met oktober. De ligging aan de Zuid-Chinese Zee maakt het land kwetsbaar voor tropische stormen. Helaas is Vietnam dan ook regelmatig in het nieuws vanwege schade en slachtoffers als gevolg van een tropische storm of orkaan.

Meer informatie over Vietnam

Gemiddelde temperatuur Vietnam

Overige klimaatinfo

Gemiddelde per maandjanfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
Aantal uren zon per dag322466666554
Aantal dagen neerslag1112151415151617141186

Heeft u vragen over deze rondreis?

Meer informatie

Bij een verre reis komen er allerlei vragen en mogelijkheden op. Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over de reis, Vietnam Tours, Vietnam en uw bestemmingen en handige reistips.

Over Vietnam

Vietnam wordt van Thailand gescheiden door Laos en Cambodja. Het langgerekte Vietnam is ruim 1650 kilometer lang en in het centrale deel slechts 50 kilometer breed. Qua grootte is Vietnam vergelijkbaar met Italië. Het land is overwegend Boeddhistisch en kent vele toeristische trekpleisters als de steden Hanoi en Ho Chi Minh... Lees verder

Streekinformatie

Geef uw mening